Élelmiszeripar

Az általunk forgalmazott szűrők segítenek az élelmiszer- és gyógyszergyáraknak abban, hogy tiszta környezetben, biztonságosan állítsanak elő élelmiszer- és gyógyszeripari termékeket. Energiatakarékos légszűrőink segítenek ügyfeleinknek a legjobb minőségű termékek előállításában, miközben kiszűrik a szennyeződéseket és elkerülik a költséges termékvisszahívásokat.

Légszűrő élelmiszerekhez és gyógyszerekhez

food-industrie-01

A jogszabályok deregulációja az élelmiszer- és gyógyszergyártókat tette felelőssé a KKP-ért (kritikus ellenőrzési pontok). Ez azt is jelenti, hogy lépést kell tartaniuk a technikai fejlődéssel, a higiénia területén érvényes törvényekkel és normákkal. Az EU és az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) figyelemmel kíséri ezt a folyamatot.

Az FDA és más intézmények elősegítik a helyes gyártási gyakorlatok (GMP) és a jó higiéniai gyakorlatok (GHP) technológiák és szabványok használatát.

Ezekre a standardokra példák a BRC, IFS, FSSC 22000, EHEDGE és TFMS. Ezek az ADPCM / HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) nemzetközileg elismert elvének részét képezik, amelyet a kockázatelemzéshez, a kritikus pontok elemzéséhez és ezen elemek validálásához fognak használni.

Miért léteznek ezek a szabványok és ellenőrzések? Jó tudni, hogy egy négyzetméternyi szűretlen levegő millió természetes és mesterséges finom porszemcsét, gázmolekulát és mikroorganizmust, például baktériumokat, gombákat és vírusokat tartalmazhat.

Listeria monocytogenes

A levegőben leggyakrabban előforduló ételmérgezést a listeria monocytogenes okozza, amely akár 3,5 órán keresztül is fennmaradhat aeroszolként (a levegőben), és évente számos halálesetért felelős. Ezek a patogenezis fertőzések gyakran az élelmiszeriparra (feldolgozóipar) vezethetők vissza. Egyre többször olvashatunk olyan ételmérgezésről, amelyet a közelmúltig nem tekintettek veszélynek, például hűtött, fagyasztott ételeket vagy készételeket. (Forrás BRC).

A visszahívás költsége

Az élelmiszerek visszahívásai a legfontosabbak a közegészségügy szempontjából, de jelentős gazdasági kérdést is felvetnek. Az élelmiszeripari (vagy gyógyszeripari) társaságok termék visszahívásainak átlagos költsége mintegy 10 millió USD közvetlen költség, melyhez a márkanevet ért károk és az eladások elvesztése is párosul az Élelmiszer-marketing Intézet és az Élelmiszeripari Gyártók Szövetségének közös ipari tanulmánya szerint.

A szűrők, amik az egészséges munkakörnyezetet támogatják

Bizonyos típusú élelmiszer-előállítási folyamatok szennyezhetik a beltéri levegő minőségét. A recirkuláció, a nem megfelelő légszűrés szennyeződéshez, vagy a személyzet egészségügyi problémáihoz vezethet.

Javaslatot teszünk a megfelelő légszűrők használatára, miután csúcstechnológiás mérőberendezéseinkkel teszteltük a gyártási környezet levegőjét. Ugyanakkor azt is tesztelhetjük, hogy a légszűrő rendszere még mindig megfelel-e a vonatkozó követelményeknek, és elvégezhetjük az Eurovent 4-10 in-situ tesztet.

A kívánt beltéri levegőminőség (IDA) szintjét a megfelelő levegőszűrők kiválasztásával lehet elérni a kültéri levegő minőségének figyelembevételével (ODA), az EN13779 szabvány szerint.